În ultimii doi ani, România a fost ţinta atacurilor cibernetice repetate - compact.info.ro
vegis.ro

buton

CLICK TO OPEN POPUP

Specialiştii Serviciului Român de Informaţii (SRI) anunţă că, în 2018, mai multe instituţii importante din România au fost ţinta unor atacuri cibernetice repetate.

vegis.ro

Atacurile masive au venit din Estul Europei, în cadrul unor campanii în care s-au investit sute de milioane de euro, cu scopul de a fura informaţii, date şi documente nepublice care ar putea fi folosite împotriva ţării noastre,informează ştirileprotv.

În spatele acestor atacuri ar fi stat chiar şi 2.000 de servere. Ministerul Afacerilor Externe este una dintre instituţiile care au căzut victime.

Grav este că nimeni nu ştie cu exacitate ce date au fost sustrase şi ce impact pot avea asupra politicilor externe, conform ştirileprotv.ro.

Specialiştii SRI au folosit inteligenţa artificială pentru a detecta aceste malware-uri, altfel extrem de greu de depistat.

Concret, au dezvoltat un program care a reuşit să înregistreze eventuale anomalii de comportament în reţea.

Astfel, au reuşit să depisteze zeci de atacuri de complexitate medie sau mare cu efecte pe termen mediu şi lung. „Infrastructura IT&C a Ministerului Afacerilor Externe din România a fost vizată, în anul 2017, de astfel de atacuri cibernetice, care au fost detectate în timp util şi stopate, neexistând consecinţe la adresa intereselor României. Există posibilitatea să fi fost compromise anumite date care însă, din evaluările noastre, nu ar putea afecta securitatea naţională şi interesele României”, a transmis SRI, conform surselor ştirileprotv.ro.

Totodată, SRI menţionează că nu deţine date cu privire la informaţii exfiltrate în cadrul unor atacuri cibernetice la adrea MAE lansate în anul 2018.

melimeloparis.ro
melimeloparis.ro
melimeloparis.ro
vegis.ro