Ce salariu ar trebui să cer? Cum îți dai seama cât valorezi - compact.info.ro
vegis.ro

Indiferent dacă negociați salariul pentru un nou loc de muncă sau cereți o majorare la cel curent, prima regulă în negociere este să știți cât valorați. Dar să îți dai seama cât valorezi poate fi mai greu decât sună. Cum, exact, ar trebui să știi ce salariu ar trebui să ceri? Mai jos este o listă cu idei.

1. În primul rând, cunoașteți piața

Există un dezechilibru imens de informații în ceea ce privește salariul: Angajatorii au avantajul de a cunoaște intervalul-ul salarial pe care sunt dispuși să îl plătească și structurile lor generale de salarizare.

În calitate de candidat sau chiar ca angajat, în general, nu aveți acces la aceste informații și, în schimb, sunteți blocați, ghicind și sperând că nu depășiți cu mult cifra corectă (ceea ce vă va face să păreți naivi sau în afara realității) sau că nu o atingeți (în cazul în care lăsați bani pe masă care ar fi putut fi ai dumneavoastră).

vegis.ro

Calculând valoarea de piață poate fi atât de frustrant încât unii oameni nici nu se mai deranjează să încerce, lăsând în schimb angajatorului să spună un număr. Aceasta nu este o strategie minunată, totuși, pentru că vă pune la mila angajatorului. Nu puteți evalua o ofertă fără să înțelegeți dacă este în concordanță cu piața.

În plus, dacă mergeți la interviuri, mulți angajatori insistă să știe care este intervalul salarial pe care îl căutați (ceea ce este neplăcut, deoarece ar trebui să spună dinainte care este salariul, dar este o practică obișnuită) și va duce la răspunsuri vagi care nu includ o cifră efectivă în lei.

Veți fi într-o poziție mult mai puternică dacă veți discuta despre salariu cu cunoștințe reale despre ce se întâmplă în piață privind domeniul dvs. Dar cum vă dați seama?

2. Nu aveți încredere în site-urile care discută salariile și nu le menționați atunci când negociați

Portalurile de salarii online ar putea părea cel mai evident mod de a afla cât ar trebui să câștigați. Problema este că aceste site-uri (în special cele gratuite) nu țin cont, în mod corect, de faptul că deși denumirea postului este aceeași, pot avea responsabilități incredibil de diferite și pot varia mult în funcție de domeniu, companie, mărimea companiei și cantitatea de experiență pe care o aduceți la locul de muncă.

Mulțe dintre ele se bazează pe datele raportate de oameni, fără a controla cât de precise sau recente sunt aceste. Ele pot fi un punct de pornire bun, dar, în general, vă vor oferi doar o gamă foarte dificilă și nu ar trebui să le folosiți ca ultim cuvânt cu privire la salariul dorit. (Și cu siguranță nu vreți să citați aceste site-uri ca sursă de inspirație către un angajator!)

În schimb, una dintre modalitățile cele mai utile de a vă restrânge adevărata valoare de piață este de a vorbi cu oamenii din domeniul dvs.

3. Discutați cu persoane din alte companii – și formulați cu atenție întrebările

Mulți dintre noi încă mai au un tabu ciudat de a discuta despre salariile noastre, așadar de obicei nu puteți întreba pur și simplu: „Hei, ce salariu ai?” Dar puteţi puneți întrebări precum: „Cât de mult te-ai aștepta să câştigi la un loc de muncă X la compania Y?” și „Pare ok un salariu de aproximativ X pentru un loc de muncă precum acesta la compania Y?”.

Majoritatea oamenilor au o părere despre salariile din domeniul lor și vor fi fericiți să cântărească întrebări de genul acesta (și dacă vă exprimați astfel întrebarea, unii oameni o vor face oricum voluntar).

4. Discutați cu colegii dvs. – legal, vă este permis să faceți asta!

Dacă doriți să respingeți aceste tipuri de întrebări de la colegi, probabil vă îngrijorați de încălcarea unei reguli scrise sau nescrise împotriva împărtășirii informațiilor salariale cu colegii dumneavoastră.

În timp ce o mulțime de angajatori au într-adevăr o regulă „nu întrebați, nu spuneți”, legea privind relațiile de forță de muncă la nivel național face de fapt ilegal angajatorilor să împiedice angajații non-manageri să discute între ei salariile. (Și da, mulți angajatori încearcă să-l interzică oricum.

Dar este ilegal și aveți dreptul de a discuta salariul cu colegii dvs. – deși poate veți dori să o faceți discret, dacă vă simțiți ca și cum ați lupta cu angajatorul)

5. Luați legătura cu recrutorii care sunt mai sinceri

De asemenea, ar trebui să întrebați oameni cu cunoștințe profesionale despre salarii: recrutorii din industria dvs. și organizațiile profesionale. Recrutorii din domeniul dvs., în general, nu vor avea același disconfort de a discuta despre salarii, așa cum fac mulți alți oameni, și de obicei sunt bucuroși să vorbească despre suma de plecare pentru munca pe care o faceți.

De asemenea, vor avea adesea cunoștințe despre cine plătește bine și cine nu. Și asociațiile profesionale fac deseori studii salariale, deși este posibil să trebuiască să plătiți o taxă de membru pentru a avea acces la ele.

6. Uitați-vă la postări similare de locuri de muncă on-line

Nu neglijați anunțurile de locuri de muncă! În timp ce cele mai multe listări de locuri de muncă nu vor include informații despre salariu, unele anunțuri pot fi o sursă suplimentară de date.

7. Hotărâți-vă mai degrabă la un interval decât la un număr exact

Pe măsură ce faceți această cercetare, rețineți că sunteți în căutarea unor tipare. Este puțin probabil să vă hotărâți la o singură figură („ar trebui să fiu plătit 5000 de lei”). Căutați un interval general și, de acolo, puteți să-l optimizați pe baza unor experiențe și realizări.

De asemenea, trebuie să luați în considerare și alte părți ale compensației pe care o oferă o companie – lucruri precum bonusuri, timp de concediu neobișnuit de mare sau neobișnuit de mic, precum și calitatea și costul asigurării de sănătate a angajatorului.

Dacă citiți toate acestea şi vă gândiţi, „ar fi mult mai ușor dacă companiile ar fi transparente cu privire la modul în care plătesc”, aveți absolut dreptate! Și, de fapt, există o înclinaţie în unele domenii spre transparența salariilor, determinată în parte de recunoașterea tot mai accentuată a modului în care lipsa de transparenţă dăunează în mod disproporționat unor categorii de oameni.

Dar suntem în faza incipientă a acestui lucru și majoritatea angajatorilor continuă să aceste practici. Deci, efectuarea cercetărilor și cunoașterea valorii de piață este un instrument extrem de important pentru a primi salariul pe care îl meritaţi.

melimeloparis.ro
melimeloparis.ro
melimeloparis.ro
vegis.ro