Ce spun criticii despre Captain Marvel - compact.info.ro
vegis.ro

Cu lansarea programată pe 8 martie, de Ziua Internaţională a Femeii, Captain Marvel, primul film Marvel cu o supereroină în prim-plan, pregăteşte terenul pentru ultima parte din saga Răzbunătorilor din UCM (The Avengers: Endgame). O parte din criticii americani au văzut deja filmul şi au tras primele concluzii.

Potrivit Variety.com filmul se încadrează în categoria divertismentului de calitate, însă nu se ridică la nivelul ultimelor producţii Marvel. Ca poveste de origine, pelicula reuşeşte să dezvolte cu succes încă o parte a istoriei supereroilor din benzile desenate, însă la nivelul tipului de mesaj transmis, pare să îi lipsească forţa şi fineţea cu care a fost inserat, de exemplu, în Black Panther, discursul social şi politic. Iată câteva dintre părerile despre film.

„Până la urmă, Captain Marvel ajunge să facă multe şi arată şi foarte bine pe parcurs. Ca film de prim-plan, ce reprezintă o anumită categorie, nu are chiar impactul lui Black Panther şi nu este la fel de aventuros ca Thor: Ragnarok. Însă livrează acel mesaj «girl-power» de care MCU avea nevoie, la nivelul la care a făcut-o şi Wonder Woman. Şi nu doar prin faptul că avem de-a face cu un supererou extrem de puternic. Vedem că este şi o persoană admirabilă, cu prieteni buni şi idealuri pentru care luptă. Filmul o poziţionează pe Captain Marvel drept unul dintre cei mai grozavi supereroi – exact ceea ce le trebuie Răzbunătorilor în Endgame” – Shana O’Neil, The Verge.

vegis.ro

„Nu este cel mai grozav film Marvel de până acum, dar este cu siguranţă cel mai amuzant – şi unul dintre cele mai înduioşătoare. Printre toate scenele cu nave intergalactice şi proiectile de foc, co-regizorii Anna Boden şi Ryan Fleck au avut inspiraţia de a lua adesea piciorul de pe acceleraţie şi de a le ceda scena centrală lui Brie Larson şi Samuel L. Jackson, dar şi celorlaţi actori grozavi din distribuţie. Este un adevărat regal să o vezi pe Carol Danvers cum îşi întinde aripile, să zicem aşa, în vreme ce îl vedem pe Nick Fury cum face primii paşi în a deveni personajul pe care îl ştim acum drept NICK FURY” – Richard Roeper, Chicago Sun-Times.

„Filmele Marvel te fac mereu să aştepţi cu nerăbdare ce urmează, chiar înainte de a îngurgita pe deplin ceea ce tocmai ţi s-a servit. Dar acesta este primul film din ultima perioadă pe care m-am simţit dornic să îl revăd cât mai curând” – Robbie Collin, The Telegraph.

„Cineaşti precum Boden şi Fleck, Ryan Coogler şi Taika Waititi îşi pot pune amprenta pe o anume poveste, ori supererou, însă la un moment dat raze sau proiectile luminoase albastre ori portocalii vor ţâşni din mânile cuiva, iar altcineva va fi izbit de un perete, lovit de ele. Costumul protagonistului va deveni un personaj în toată regula. Protagonistul – în acest caz o femeie dură şi fermecătoare, hotărâtă să lupte împotriva clişeelor legate de gen, măcar până la egalitatea în drepturi – va fi pregătită pentru o carieră invariabilă în franciză, alături de noi toţi. Vei sta până după genericul final pentru a colecta şi ultimul «easter-egg» şi te vei târî în afara cinematografului simţindu-te în acelaşi timp satisfăcut şi gol” – A.O. Scott, New York Times.

„Da, Captain Marvel este o poveste de origine, însă este una atât de bine realizată că nici nu pare a fi o poveste de origine”, Mike Ryan, Uproxx.

„Am petrecut mai bine de două ore alături de Captain Marvel/Carol Danvers şi încă nu am idee ce fel de personalitate are. Sigur, se întâmplă multe în film, dar este un defect ce iese în evidenţă dacă ţinem cont că minţile creative ale Marvel au avut 10 ani şi 20 de filme pentru a face lucrurile să funcţioneze”, Lindsey Bahr, The Associated Press.

Sursa: Cinemagia

melimeloparis.ro
melimeloparis.ro
melimeloparis.ro
vegis.ro