Campanie de sterilizare gratuită pentru câinii şi pisicile din Bucureşti care nu au pedigree, dar au stăpâni, derulată de ASPA în Capitală - compact.info.ro
vegis.ro

Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) derulează în Bucureşti o campanie de sterilizare gratuită a câinilor şi pisicilor fără pedigree.

Cele 11 cabinete veterinare care sunt înscrise în program vor asigura gratuit bucureştenilor sterilizarea unui număr de maxim două animale de companie pentru fiecare posesor de animale din Capitală.

În cele două săptămâni de când a început campania, la sfârşitul lunii octombrie, au fost sterilizate deja aproape 400 de animale, cele mai multe fiind pisici.

vegis.ro

Pentru sterilizarea gratuită aveți nevoie de cartea de identitate a deţinătorului şi de carnetul de sănătate al animalului. Dacă animalul nu are carnet, va fi eliberat unul la cabinet.

Organizatorii campaniei atrag atenţia că sterilizarea este recomandată pentru o viaţă mai lungă şi mai sănătoasă a animalului de companie, reducând riscul tumorilor şi infecţiilor interne. În plus, este o obligaţie legală, iar amenzile ajung şi la 10.000 de lei.

Cele 11 cabinete veterinare înscrise în campanie sunt: Radius Vet (Str. Vasile Lascăr 191, Sector 2), CMVI Dr. Panaitescu Simona (Str. Soveja 97, Sector 1), Prima Vet Militari (Bd. Iuliu Maniu 19F, Sector 6), Mat Vet (Bd. Lacul Tei 60, Sector 2), Pet Stuff (Str. Dezrobirii 21, Sector 6), Praxis Vetlife (Str. Vasile Vasilievici Stroescu 21, Sector 2), Peda Vet (Şos. Iancului 19, Sector 2), Bimbo Vet (Bd. Constantin Brâncoveanu 132, Sector 4), Prato Impex (Calea Şerban Vodă 1, Sector 4), Adora Pet (Str. Dărniciei 2, Sector 5), Prima Vet (Şos. Alexandria 1, Sector 5).

Costul castrării este acoperit de municipalitate, prin ASPA. Valoarea estimată a sterilizării câinilor este de 235 de lei pentru femelă, 190 de lei pentru mascul, iar în cazul pisicilor – 150 de lei pentru femelă şi 150 de lei pentru mascul.

melimeloparis.ro
melimeloparis.ro
melimeloparis.ro
vegis.ro